Wie zijn we?

Mira is dansdocent klassiek ballet, afgestudeerd aan de balletacademie in Sofia (Bulgarije). Ze volgde één jaar de lessen en het repertoire van Ballet de Camaguey in Cuba met een dansbeurs van de Cubaanse overheid. Daarna is ze nog een paar jaar actief als uitvoerend danseres in Ecuador om vervolgens de studieboeken weer in te duiken. Madrid is een mooie plek om dat te doen. Ze is studeerde af in binnenhuisarchitectuur en kunstgeschiedenis naast haar studies en werk als dans docente. Haar passie voor dansen uit zich ook in Nederland. Na het Amsterdamse Dance Centrum, de Kunstlinie in Almere, De Werkschuit in de Bilt en Dansstudio Reflex in Lelystad, werkte Mira ook bij stichting Trias als docent klassiek ballet. In 2009 richt zij Stichting Dans aan de Vliet op en nu werkt ze als voorzitter, organisator, docent en creatieve mind achter alle projecten die met dans te maken hebben in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Frans is de penningmeester van de stichting. Hij is ingenieur bij Dutchspace en houdt zich voornamelijk bezig met zonnepanelen voor satellieten en parachutesystemen voor re-entry voertuigen. Zijn technische brein heeft alle creatieve ideeën van zijn vrouw met veel geduld aangehoord en hij heeft besloten om haar onvoorwaardelijk te helpen. Tegenwoordig is Frans goed ingeburgerd in de dans- en balletsfeer, dankzij de vele bezoeken aan voorstellingen, try-outs en kindervoorstellingen.

frans en mira

Dans en Cultuur
Dans staat duidelijk centraal bij Dans aan de Vliet. Maar waarom dans? Dans is natuurlijk, het gaat eigenlijk vanzelf. Als je leuke muziek hoort dan begin je al te bewegen. Dans is dus erg toegankelijk voor jongeren en kan als brug dienen naar andere culturele activiteiten. Via dans kom je vanzelf in aanraking met muziek, toneel, beeldende kunst, film, etc.

Dans aan de Vliet is bedoeld om kinderen en jongeren vanaf jonge leeftijd in aanraking te brengen met dans, maar niet alleen dans. We streven om jong en oud te stimuleren om naar voorstellingen te gaan, tentoonstellingen te bezoeken en je horizon te verbreden voor je eigen ontwikkeling als mens. Je kan op elke leeftijd gaan dansen, op cursus gaan, een workshop volgen, in een voorstelling spelen, je hebt je lichaam als instrument en die kan je stemmen zoals je wilt. Het is een gezonde manier om bezig te zijn, het is sociaal en leerzaam.

Samen verder dansen
In de omgeving zijn dans-en balletscholen, sport en ludieke verenigingen actief waarmee Dans aan de Vliet hoopt te kunnen samenwerken om met hun creatieve ideeën in onze gemeente iets moois tot stand te brengen.

Stichting Dans aan de Vliet
Vlietweg 119
2266 KB
Leidschendam
KvK 51501988 Den Haag
mailto:info@dansaandevliet.nl

Sponsors